Esquema de funcionament i materials de suport
El treball previ consisteix en una introducció basada en una presentació multimèdia, formada per un conjunt d’imatges i explicacions que situen a l’alumnat en el període històric que treballaran durant tot el procés.
A l'enllaç següent trobareu més detall sobre els continguts: presentació multimèdia.
La proposta està integrada per dues activitats complementàries (A i B). L’ordre en què es realitzin no influeix en el desenvolupament de l’activitat.
ACTIVITAT A. El taller Com era una ciutat romana com Gerunda?, que es realitza al Monestir de Sant Pere de Galligants, seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona. Durada aproximada: 2 hores.
ACTIVITAT B. L’itinerari a peu Descobrint la Girona Romana té dues alternatives segons les disponibilitats temporals del centre.
Per cadascuna de les activitats hi ha un conjunt de propostes per treballar durant el recorregut i durant la realització del taller. Aquestes propostes les trobareu a l’apartat Recursos educatius.
Per finalitzar el procés s’han seleccionat un conjunt de propostes per treballar els continguts relatius a la Girona romana a partir de la informació extreta durant el treball previ a l'aula i la sortida des de diferents matèries curriculars. Aquestes propostes les trobareu a l'apartat Recursos educatius.
A l’alumnat se li haurà proposat a l'inici resoldre un enigma: Com era Gerunda?
La resolució a aquest enigma arribarà amb la realització de l’itinerari i el taller del museu. Un cop realitzades les activitats es proposa a l'alumne un treball en grup cooperatiu que consistirà en recopilar tota la informació que ha obtingut l'alumne, gràfica i escrita; elaborar una presentació multimèdia; exposar oralment el treball; debatre entre els grups de treball, i avaluació i coavaluació. L'objectiu: ser capaç de respondre aquestes dues preguntes: